Klinik Psikolog Nedir

Klinik Psikolog Nedir

Klinik Psikolog Nedir? Psikolog ile Farkı Nedir? Klinik Psikolog Nedir? Klinik psikolog nedir sorusunu, birkaç bireylerde görülen ruhsal, duygu ve davranış rahatsızlıklarının temelinde bulunan psikolojik sebeplerin araştırılmasını ve bu rahatsızlıkların tedavisini üstlenen uzmanlar olarak yanıtlayabiliriz. Türkiye’de Fen-Edebiyat Fakültelerinin 4 yıllık psikoloji bölümlerinden mezun olan bireylerin klinik psikolog unvanına alabilmesi için tekrar bu alanda 2 yıl…

Türk Psikologlar Derneği Akreditasyon

Türk Psikologlar Derneği Akreditasyon

4 yıllık Psikoloji bölümleri için akreditasyon, Türk Psikologlar Derneği (TPD) tarafınca verilen; programın kendi tespit ettiği ve/veya kendisinden arzulanan amaçları gerçekleştirebilmesi için gerekli olan asgari seviyedeki başarı ve kalite standartlarının güvence altına alınmasını sağlayan süreçtir. Türkiye’de 2019-ÖSYM verilerine göre, KKTC’deki üniversiteler dahil olmak üzere, psikoloji bölümlerinin sayısı 93’e yükselmiştir. Yetkin öğretim elemanı seviyesinde orantısız bir…

Ankara Çankaya Psikolog

Ankara Çankaya Psikolog

Bizler genel olarak içinde olduğumuz sorunla başa çıkamadığımız zaman veya farklı bir bakış açısı ihtiyacı duyduğumuz zaman alanında uzman bir kişiden yardım almayı tercih etmekteyiz. Ruhsal sorunları sebebiyle psikolog desteği almayı tercih ettiğimizde ve uzman araştırması yaptığımızda pek çok kişi gibi yakınımızda bulunan kişilere ya da arama motorlarına Ankara Çankaya psikolog hakkında sorular sormayı tercih…

PDR Taban Puanları

PDR Taban Puanları

PDR Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 2021 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları Sizler için hazırladığımız ‘’PDR Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Taban Puanları’’ ve ‘’ 2021 PDR Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Taban Puanları’’ tablosunu aşağıdan inceleyebilirsiniz. PDR Taban Puanları 2020 Üniversite Adı Bölüm Puan Türü Kont. Taban Puanı Başarı Sırası BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık…

Stresle Başa Çıkma Yöntemi

Stresle Başa Çıkma Yöntemi

İçinde bulunduğumuz süreçte pandeminin de etkisiyle stres artık hepimiz için kaçınılmaz bir durum haline geldi.Hayatımızı daha verimli, daha yaşanabilir ve kaliteli sürdürebilmemiz için bizi yıpratan durum ve süreçleri bilmemiz, stres durumunun neden kaynaklandığını tespit ederek kendimizi rahatlatmamız gerekir.Bunun için de en etkili stresle başa çıkma yollarına başvurmalıyız. Stresin bize olumsuz getirilerini mümkün oldukça günlük yaşamımızda…

Psikologlar Hangi Hastalıklara Bakarlar?

Psikologlar Hangi Hastalıklara Bakarlar?

Klinik psikologlar klinik psikoloji yüksek lisansını  ya da doktora eğitimini tamamlamış kişilerdir.Klinik psikolog davranışsal, duygusal hastalıkların tedavisinde uzmanlık eğitimi almış ruh sağlığı uzmanı olarak tanımlanmaktadır. Psikoloji  birçok çalışma alanlarını içinde bulunduran oldukça geniş bir bilim dalıdır.Klinik psikoloji ise psikolojinin alt dallarından yalnızca biridir.Bu alanın geçmiş tarihine baktığımız zaman klinik psikolojinin öncüsünün Sigmund Freud olduğunu görüyoruz.Hastaları…

Psikolog Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Psikolog Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kişisel problemlerinizle ilgili profesyonel yardım almaya karar verdiyseniz dikkat etmeniz gereken birtakım kriterler var.Öncelikle psikolog mu psikiyatristle mi görüşmek istediğinize karar vermeniz gerekmekte.Bilindiği üzere psikiyatristler tıp fakültesi mezunu oldukları için ilaçla tedavi yapabilme yetkinliği olan kişilerdir.Psikologlar ise dört yıllık eğitim fakültelerinin psikoloji bölümüneden  mezun olan ve ilaçla tedavi verme yetkisi olmayan kişilerdir. Profesyonel anlamda yardım…

Psikolog Seansları Kaç Günde Bir Yapılmalı?

Psikolog Seansları Kaç Günde Bir Yapılmalı?

Psikolojik bir yardım almaya karar verdiğimizde ilk olarak nasıl ilerleyeceğimiz konusunda araştırmalar yapmayla başlarız.Bu süreçte merak ettiklerimizin başında psikoterapiye ne kadar sıklıkla gideceğimiz konusu yer alır.Uzmanların çoğu psikoterapi yönteminin fayda sağlayabilmesi için danışanın içinde bulunduğu psikolojik durum ve başa çıkılmaya çalışılan problem durumuna göre ilerlemenin böylelikle seans sıklığının da kişiden kişiye göre değişmesi gerektiği görüşünü…

Psikolog Seansları Ne Kadar Sürer?

Psikolog Seansları Ne Kadar Sürer?

Bir psikoloğa giderken akla gelen ilk sorlardan biri psikoterapi seanslarının ne kadar sürdüğü ve ne sıklıkla gitmek gerektiğidir. Psikoterapi seansları bazı kliniklerde farklılık gösterse de ortalama 50 dakika  sürer. Terapi sıklığını psikologlar da danışanları ile birlikte belirlemeyi tercih eder. Psikoterapi ne kadar sürer ilk seansta  belirlenir.  Danışanın problem durumunun yoğunluğuna, müsailik durumuna ve maddi gücüne göre bu…

Psikolog Tanı Koyabilir mi?

Psikolog Tanı Koyabilir mi?

Günümüzde birçoğumuzun aklına  psikologlar tanı koyabilir mi sorusu gelmiştir. Psikiyatri Derneği bu konuyla ilgili ruhsal problem durumlarını ilgilendiren  her türlü teşhis ve tanı konulması, tedavi sürecinin planlaması, uygun görülen psikoterapinin uygulanmasının bütünüyle psikiyatri uzmanlarının yetkisinde olduğunu belirtirken bunun yanı sıra  Psikologlar Derneği ise mevcut yasadaki boşluktan kaynaklandığını dile getiriyor. Bu durumda psikologlar tanı koyabilir mi …